miercuri, 30 decembrie 2009

O piatra pe cer de Isaac Asimov


Este anul 1950. Un simplu croitor se plimba pe strazile din Chicago. In drum ii apare o papusa. Sare peste ea. Un salt...de zece mii de ani.
Prins intr-o capcana temporala, el se trezeste in viitorul umanitatii, lipsit de toti cei pe care ii cunostea, lipsit de orice punct de stabilitate, ajuns intr-un timp in care Pamantul nu este singura planeta umana, si pe deasupra poarta semnele blestemului nuclear pe intreaga crusta.
Prins in mijlocul unor intrigi interplanetare, cand un tanar arheolog vrea sa verifice o teorie, un om de stiinta descopera un aparat ce va schimba istoria si o societate secreta ameninta securitatea rasei umane, ce va face el? Va ramane pasiv, sau se va opune genocidului?
Cititi aceasta aventura palpitanta in cartea "O piatra pe cer" de Isaac Asimov. Cartea este de vanzare la un pret rezonabil. Cei interesati pot lua legatura cu mine pe sturzaiuliucesar@yahoo.com.

marți, 22 decembrie 2009

Anticariat SF

Deci, poate ati observat din postarile mele mai vechi o mica pasiune pentru SF, scris sau pus pe pelicula. Si pentru ca imi placeau cartile am luat vreo cateva. Dar intr-un post de mai jos am explicat motivele pentru care am renuntat la aceasta pasiune. Si, m-am decis sa ma scap de relicvele acestei pasiuni, adica vechile carti pe care le-am citit (sau nu) si care nu imi mai sunt folositoare, dar care ar putea fi cautate de cititori avizi ai genului. Va voi reda jos o mica lista (incompleta) a cartilor, urmand ca in posturi viitoare sa prezint pe indelete cartile.
-novelizarile filmelor Star Wars Razbunarea lui Sith si Imperiul contraataca
-Solaris si Ciberiada de Stanislaw Lem
-O piatra pe cer si Zeii insisi de Isaac Asimov
-Infanteria stelara de Robert Heinlein
-mai multe carti ale lui A.E. van Vogt (Odiseea navei Space Beagle, Imperiul marelui judecator)
-Cronicile martiene si Aici sunt tigrii de Ray Bradbury
-Domnul luminii a lui Roger Zelazny
-Sfarsitul copilariei de Arthur C. Clarke
Cei interesati, sa lase un comentariu si vom lua legatura cumva.

luni, 14 decembrie 2009

Traim in Romania


Zicala America taramul tuturor posibilitatilor ii expirata. Pai unde altundeva pe globu' asta mai poti vedea o asa poza. In primul rand, cum sa construiesti o biserica in locul alteia. Fara sa o demolezi! E nebunie! La asa ceva iti face cruce cu ambele maini.
De fapt, in tara lu' Papura Voda, unde toti traim intr-o societate bazata pe Utopia lui Thomas Morus...e normal. Nuff said.

O simpla monografie

Ca sa vedeti cum un simplu proiect de sociologie se poate transforma intr-un post...
Pentru o nota buna si poate pentru posteritate, m-am oferit voluntar in a intocmi o minimonografie a comunei mele de bastina, adeca Macea. Si merg cu cele mai bune intentii la Biblioteca Judeteana unde imi ofera doar sfaturi intelepte in loc de carti si ma indruma la biblioteca comunala (stiu ca e cacofonie, dar n-am chef sa schimb) pentru a gasi carti. Si m-am umplut de documente...
Pentru a scurta povestea, nici aici nu exista nimic care sa ma ajute, dar unde in neant se afla o monografie scrisa dar a carei exsitenta nu a fost dovedita inca. Deci sunt in acest moment ateu in aceasta privinta.
Am io documente pentru a face un proiect destul de bun, dar oricand e binevenita o sursa in plus. Pana cand voi reusi sa fac rost de Monografie...voi sta si medita la lipsa de documente si dezinteresul fata de trecut care exista in tarisoara noastra. Si poate, pentru ca sunt adept al principiului "daca n-ai fa-ti", poate o sa scriu in viitor vreo monografie a comunei.