joi, 4 noiembrie 2010

Recenzie-Zeii americani

Da, e Sf. Si? E o carte buna. Chiar foarte buna mai ales datorita faptului ca in aceasta carte de 600 si ceva de pagini nu se intampla practic nimic. Serios.
Deci, povestea incepe cu un puscarias eliberat ce trebuia sa se intoarca la sotia sa pe care o iubea si care in avionul ce trebuia sa-l duca acasa intalneste un batran ciudat ce ii propune sa lucreze pentru el. Situatia se schimba, el ramane pe drumuri si accepta sa lucreze pentru acel domn Wednesday. In timp va afla ca de fapt acela era chiar razboinicul zeu nordic Wotan (Odin) ce incerca sa porneasca o ''cruciada'' impotriva noilor zei (Internetul, televiziunea,etc) si practic in carte se dezvaluie incercarile lui Wotan sa atraga de partea sa alti zei, ce in prezent au slujbe obisnuite. Si da, se presupunea ca la sfarsit s-ar fi declansat o batalie epopeica intre cele doua categorii de zei, dar care nu mai are loc. La final e bun twistul legat de misterul din carte.
Asadar, e o carte buna? Da...Are si parti rele, cum ar fi anumite lucruri pe care Gaiman nu le explica, sunt doar acolo, si mai ales faptul ca nu am reusit sa ma leg de personaje. Puteam muri ca nu aveam probleme. (nu asa rau ca la Simmons, da totusi). As recomanda cartea? Da! Nu am mai intalnit o carte pe care sa o citesc cu atat nesat si care sa faca din mai multe bucatele un puzzle realist al Americii din ziua de astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu